Kausi käynnistyy mestiskarsinnalla

31.8.2017

Puhti sai viimetipassa rivinsä ojennukseen ja osallistuu jälleen naisten mestiskarsintaan.

Joukkueen runko on hieman muuttunut, sillä useampi pelaaja siirtyi pois joukkueen vahvuudesta opiskelujen, loukkaantumisten ja työkiireiden takia. Selina Hakala ja Vilma Lampinen nähdään kuitenkin vielä pelikentillä, sillä he lähtivät Kuopioon opintojen perässä ja pelaavat jatkossa kalakukon voimalla Kalpan Akatemiassa ja onhan se mahdollista, että sellasilla eväillä pääsee vaikka naisten SM-Liigajoukkueenkin ovea kolkuttelemaan. Vilma Westman on olkapäävamman takia pitkään sivussa, mutta omien sanojensa mukaan "hengessä mukana". 

Sarjan pelaamistapa on muuttunut hieman edellisistä kausista, sillä tulevalla kaudella pelataan uudelleen nimettyä Naisten SM-Liigaa, jonka joukkuemäärää kasvatetaan kahdella kaudelle 2018-2019. Mestiskarsinnan kolmesta lohkosta nousee yhteensä 8 joukkuetta mestikseen, joka pelataan keväällä 2018 ja loput 16 joukkuetta pelaavat Suomi-Sarjaa. Mestiksen kaksi parasta nousevat Naisten SM-liigaan ja loput aloittavat mestiskarsinnasta seuraavana syksynä, ellei liitto keksi taas jotain hilpeän monimutkaista sarjarakennetta.

Naisten pelaamistapa

Puhdin Naisten mestiskarsinta alkaa syyskuun 16. vieraspelillä Saipaa vastaan. Lohkon muut joukkueet ovat Mikkelin Jukurit, Kuopion Kalpa, Joensuun Jokipojat, JYP jyväskylästä ja LL-Red Lights Lapinlahdelta.

Otteluohjelma

Naisten kausi käynnistyy virallisesti 6.9 Inkeroisten jäähallissa, jossa pidetään palaveri kauden tavoitteista, budjetista, varainhankinnasta ja muista toiminnoista. Palaveriin ovat tervetulleita myös pelaajien vanhemmat.