Pronssia Final Fourista!

2.4.2017

Puhti lähti Turkuun tavoitteenaan mestismitali, eikä joutunut pettymään. Potku ei ihan vielä riittänyt finaaliin asti, mutta pronssiottelu oli tyylipuhdas voitto.

Toiseksi omassa alkulohkossaan sijoittunut Puhti sai välierissä vastaansa pohjoisen lohkon ykkösen ; Vaasan Sportin. Kahdesti jo kauden aikana Sportille hävinnyt joukkue sai otteluun unelma-alun kun Selina Hakala vippasi kiekon ylömummoon. Vaasalaiset saivat kuitenkin ensimmäisen erän lopussa isomman vaihteen silmään ja viimeistelivät 4-1 voittonsa toisessa erässä. 

Tappio ärsyttää aina, mutta paremmalle hävittiin, joten kaatseet siirtyivät kohti pronssiottelua. Vastaan asettuisi kotijoukkue TPS, joka oli hävinnyt oman välieränsä niukasti rankkareilla RoKille. Puhdille ottelussa oli mitalin lisäksi mahdollisuus revanssiin kolmen viikon takaisesta kirvelevästä tappiosta.

Peli ei ehtinyt paljoa vanheta kun Anniina Koskinen pisti kiekon häkkiin. TPS tuli tasoihin, mutta tästä ei lannistuttu. Vilma Lampinen vei naiset taas johtoon ja puoli minuuttia tämän jälkeen Janna-Mari Tiukkanen teki ensimmäisen mestismaalinsa hiljentäen turkulaisten vaihtoaition ja täl puol jokke tulleet kannattajat. TPS pääsi vielä harmittavasti kaventamaan aivan ensimmäisen erän loppuun, mutta se ei riittänyt. Meri Rautamies laittoi kiekon niin lähelle tyhjää maalia, että tuomari päätti sen hyväksyä. (noh tilanteeseen saattoi liittyä rikkomista) ja pronssijuhlat olivat valmiit valmentajan toppuutteluista huolimatta. 

Kiitos TPS:lle hyvän turnauksen järjestämisestä haastavissa olosuhteissa. Kiitos kaikki tukijoukot, kannattajat ja vanhemmat, mutta ennen kaikkea niin turnauksessa mukana olleet pelaajat ja valmentajat kuin nekin pelaajat, jotka ovat pitkin kautta pelastaneet joukkueen pulasta. Erityinen kiitos huoltajille, jotka pitivät joukkueen kasassa kaikista loukkaantumisista huolimatta. 

Puhdin ensimmäinen mestismitali on monen vuoden työn tulos ja hienoa vihdoin saada siitä työstä palkinto.