Final Four täältä tullaan!

19.3.2017

Ratkaisu paikasta Final Fourista Puhdin ja Jää-Tiikereiden välillä jäi viimeiseen otteluun. Lähtökohdat otteluun olivat vielä perjantaina hyvällä mallilla vaan kuinkas sitten kävikään..

Eräänä Lauantaina ei niin kauan sitten:

Puhdin joukkueenjohtaja herää jännittyneenä runkosarjan viimeisen ja ratkaisevan ottelun aamuun. Paikka Final Fourissa olisi yhden voiton päässä joukkueesta, jonka kanssa voitot olivat jakautuneet alkukaudesta 1-1. Kaikki olisi laitettava peliin, jotta kausi ei loppuisi tähän. Jojo päättää tiedustella valmentajalta päivän kokoonpanoa, jotta voisi myös pelaajana toimiessaan hoitaa JoJon tehtävät pois alta ja keskittyä pelaajan rooliin. 

Vastaus tulee vasta hieman myöhemmin yövuorossa olleen valmentajan herättyä viestiin joukkueen maalivahdilta. Tämä ei pääsisi pelaamaan sillä lapset oksentavat ja itsekin on kovin flunssainen. Jojo ei osaa enää miettiä muuta kuin "ei taas". Maalivahtiongelmat ovat vaivanneet joukkuetta lähes koko kauden ajan. Kakkosmokke on toiminut maalivahtina vasta vähän aikaa, eikä loukkaantumisten takia ole vielä tälläkään kaudella pitkää joukkueen mukana kulkenut. Riittäisikö kiven kova puolustus vai oliko unelma lopputurnauksesta tässä?

Ensimmäinen oljenkorsi oli samaan aikaan pelaamassa Haminassa poikien mukana, sinne lähti äkkiä viestiä. "Jaksatko lähteä mukaan vielä naisten peliin maalille?". Vastausta ei tietenkään kuulu koska lätkähousuissa ei ole puhelimelle taskua. Yhteys saadaan kuitenkin hallin vieressä asuvaan Meriin, joka lähtee samantien paikanpäälle. 

Tällä välin Jojo muistaa yhteistyösopimuksen. Mikkelistä on pitkin kautta käynyt yksi pelaaja täydentämässä Puhdin kokoonpanoa, voisiko sieltä löytyä innokasta maalivahtia? Soitto Jukureiden JoJo Parkkiselle kuitenkin selvittää, että maalivahdit ovat junnupeleissä. Ihan turha yhteydenotto ei kuitenkaan ollut kun Parkkinen tietää kertoa, että Saipan maalivahti on ollut heilläkin joskus tuuraamassa. Seuraava puhelu siis Saipaan Eijalle. Tässä välissä voi ehkä mainita, että aika juoksee ja niin Lappeenrannasta kuin Mikkelistäkin matkaa Mäntsälään on reilusti. Saipan maalivahti Koskinen myöntyy tulemaan, jos ketään muita ei paikalle saada, siirtoja tekee kuitenkin vain valmennuspäällikkö, joten saisiko tällä varoitusajalla asiaa hoidettua? Vain vajaan vuoden kokemus kertoi, että mahdollisuudet olivat todella pienet. 

Tällä välillä oli tullut puhelu Mikkelistä, äkkiä siis soittoa sinne takaisin. Parkkinen vastaa: "Pieksämäeltä olisi yksi maalivahti lähdössä Helsinkiin päin tänään ajelemaan ja voisi varmaankin pelata ottelun siinä matkalla. Voin soittaa ja sanoa, että nakkaa varusteet kyytiin." Pitkin kautta päähän potkittu Jojo on varovaisen innostunut, olisiko sittenkin vielä mahddollisuus. Ratkaisu on kuitenkin tehtävä nopeasti ja kun Haminasta ei mitään kuulu ilmoittaa hän Mikkeliin, että otetaan tarjous vastaan.

Sitten tulee ilmoitus, että Meri on saanut Haminasta Lissun mukaansa. Vielä yksi ongelma, kuka saa Lissulle pelaajan varusteet kun mokke on jo tulossa? Onneksi Jallu ei ehtinyt vielä lähteä ja lupaa ottaa varusteet kyytiin. Näyttäisis siis siltä, että Mäntsälään saataisiin kolme kenttää ja mikä tärkeintä koko kauden pelannut maalivahti! 

Kaiken tämän jälkeen alkaa tulla pelaajilta viestejä: "Onko Laura kipeä?" "Kuka on maalissa?" "Kuka on Riina?". Jojon sykkeet alkavat palautua pikkuhiljaa kun kysymyksiin on varmasti kaikkia rauhoittava vastaus: Laura on kipeä, mutta saatiin Mikkelistä maalivahti. Vihdoinkin keskittyminen peliin voi alkaa.

Ottelu saikin sitten unelma-alun. Lähes koko kauden maaleja pantannut Vilma Lampinen saa pyyhkäistyä kiekon häkkiin kolmen minuutin kohdalla ja erän puolivälissä onnistuu vielä Meri Rautamies. Jäähyt kuitenkin rikkovat hyvän pelin ja Jää-Tiikerit kaventavat kahden ylivoimalla ensin 1-2 ja sitten alle minuutti tästä tasoittavat 2-2. Koppiin astelee kuitenkin ärsytetty Puhti eikä Tiikeri, sillä musertavan TPS tappion ja koko kauden epäonnen jälkeen ottelu on tultu voittamaan ja sitä eivät edes jäähyt estäisi. Mutta niin se onnetar taas näyttää Puhdille kieltä, kiekko kimpoaa kummallisesti maaliraudasta suoraan vastustajan lapaan kun pulustajat ja maalivahti ovat olettaneet ihan muuta. Kiekko käytännössä tyhjään maaliin ja tilanne 3-2. Tämä Puhti on kuitenkin kovissa liemissä tällä kaudella keitetty. Hyvä että Mäntsälän hurraukset ehtivät hiljetä kun viimehetken draftaus Jonna vääntää kiekon väkisin maaliin ja räjäyttää niin vaihtoaition kuin osan katsomostakin. Tämä ei kuitenkaan riitä, vielä 10 sekunttia ennen loppua Meri Rautamies viimeistelee johtomaalin voimia säästelemättä. 

Nyt kopissa on joukkue, jota ei enää pysäytettäisi. Puolustus taistelee kakkoskentälle 3-1 hyökkäyksen eivät he erehdy, tällä kertaa viimeistelijänä Selina Hakala. Kotijoukkueen vaihtoaitiosta alkaa kuulua pientä selkärangan naksumista, yksi vielä ja se menisi poikki. Maalin sijaan tulee jäähy. Peliä ollessa jäljellä enää alle kaksi minuuttia, vastustaja ottaa myös maalivahdin pois. 6-4 tilanne nuorelle lainamaalivahdille ei voi olla helpoimmasta päästä. Joku kuitenkin huutaa. että reilu minuutti, kyllä me tää hoidetaan. Kiekko saadaankin omalta alueelta pois ja pelaajat vaihtoon. Toiseksi viimeiselle vaihdolle liukuvat ykkösen pakit Lahtinen ja E.Ojapalo sekä ykköskentästä molemmat maalinteossa onnistuneet Jonna Karhula ja Vilma Lampinen. Paine saadaankin vastustajan päähän kahden naisen alivoimasta huolimatta. Kokenut Ida Lahtinen lukee peliä hyvin ja katkaisee vastustajan epäonnistuneen syötön ajaen hyökkäysalueelle sisään. Nopea siirto keskelle Lampiselle joka viimeistelee ottelun lukemiin 3-6. Viimeiset puoli minuuttia vain odoteltiin ottelun summeria. Ja viimein joukkue hyökkäsi Mikkelistä tulleen nuoren maalivahdin Riina Hirvosen niskaan. Varmasti koko ottelun pelannut Naisten Mestiksen uusi tulokas mahdollisti tämän voiton joukkueelle niin henkisesti kuin fyysisestikkin enemmän kuin kukaan muu.