Katkera tappio Turuust

13.3.2017

Puhti lähti hyvällä ilmeellä aamupäivästä kohti Turkua, jossa odotti täysin uusi vastus tällä kaudella, TPS.

Matkassa oli mukana kolme hyökkäyskenttää ja kaksi pakkiparia. Fiilis kopissa oli jännittynyt, mutta myös sellainen, että nyt lähdetään tosissaan taistelemaan voitosta. Edes pelin myöhäinen ajankohta tai edellispäivän peli ei tuntunut painavan jaloissa. Ottelu sai kuitenkin shokkialun kun turkulaiset saivat kaksi maalia heti ottelun alkuun. Meri Rautamies viimeisteli kuitenkin kavennusmaalin vielä ensimmäisen erän loppuun, joten tauolle lähdettiin vain maalin takaa-ajoasemasta.

Toinen erä mentiin maaleitta, joten kolmanteen erään lähti todella sisuuntunut ja päättäväinen joukkue. Kuten ottelun torjunnat osoittavat (39-13) pelattiin varsinkin viimeinen erä vain yhtä maalia. Palkintoa ei kuitenkaan tullut. Vaikutti siltä kuin Puhti olisi tehnyt työt ja TPS kerännyt sadon. Lopulta kotiin lähdettiin leuka rinnassa numeroin 5-2.

Tästä ehkä kauden katkerimmasta tappiosta ei voinut syyttää edes ottelun tragikoomista tuomarikaksikkoa, sillä he olivat tasaisesti niin kiekon, vastustajan kuin meidänkin edessä. Unohtaen ilmeisesti säännöt kokonaan, jäähyt jäivät viheltämättä ja muuten sitten vihelleltiin kuin huilunsoittajassa katolla. 

Ratkaisua paikasta Final Fourissa saadaan siis odottaa ensi lauantaihin, jolloin vastaan asettuu Mäntsälän Jäätiikerit. Nyt tarvitaan mukaan kaikki onnit ja tuurit, joita luulisi riittävän, kun niitä ei juuri ole tällä kaudella näkynyt.